vackert och så sant

Publicerat: 2010-09-29 | 09:30:01 i

Människobarn är vi allihopa, födds naken, dör naken
Vissa rika, vissa fattiga, men glöm ej den gemensamma saken
Jobbar sliter äter dricker, tider förnyas, ålderdom hos allt o alla
Vad vi än gör, vad vi än är, slutstation graven, avstigning för samtliga



(hittade dikten på diktkonst.se) :)


vård

Publicerat: 2010-09-29 | 09:17:19 i

sitter och kollar på nyheterna och de pratade om att patienter som tar varan (ett blodförtunnande medel) ska i framtiden slippa att ta sig till vårdcentralen för undersökningar utan de ska kunna göra det själva, hemma med hjälp av sin mobiltelefon.

på ett sätt kan det vara bra. det blir inte lika belamrat på vårdcentraler och det blir smidigare för patienterna då alla kanske inte orkar eller har tiden till att ta sig dit.

men..

jag tycker det ändå är dåligt! vi går framåt i utvecklingen hela tiden det vet jag och det är bra men när det gäller att dra ner på själva mötet mellan människor som tillexempel i vården blir jag orolig. tillslut kan jag tänka mig att fler och fler väljer att vara hemma för att man kanske tillslut kan få mat hem till dörren billigt och bra så at människor slutar att gå ut och handla. folk kanske sitter hemma på, förlåt, sitt arsle och gör allt via tekniska prylar. beställer läkemedel via internet osv.. mycket av detta finns redan nu men det verkar inte vara så utnyttjat än.

vad kan det leda till för konsekvenser? jo det kan leda till att allt blir snabbare och effektivare men också att människor kan fara illa till där ex mötet mellan vårdpersonal och patient faktiskt är viktig enligt mig. vårdpersonalens uppgift är också att förmedla trygghet. jag själv skulle känna mig mer trygg som äldre med hjälp av personal som kan ge mig information osv. och hur viktigt är inte mänsklig kontakt? det är allt för stor brist på detta, och jag tror att om samhället blir för "fritt" så kommer allt fler människor att välja att stänga in sig och inte komma ut bland människor. hemskt enligt mig!!


godmorgon

Publicerat: 2010-09-29 | 09:05:30 i
vaknade på en riktigt bra sida imorse, för sådär en timme sen :) efter en skön dusch och en frukost nu så kommer dagen bli riktigt toppen!

snart kommer jonas och hämtar upp mig för att skjutsa mig till jobbet och slutar inte förän klockan kvart i tio ikväll.. långt pass men fyfan vad jag ska klara det!

ha en riktigt bra dag!

28 september 2010

Publicerat: 2010-09-28 | 11:46:02 i
hej hopp!
är inte alls en toppen dag idag men jag är ledig i alla fall, den enda dagen i veckan nu så måste passa på att bara vara. jag har dock lite grejer att göra idag. ska nämligen in till kalmar och lämna böcker jag lånat och låna lite nytt och sen fixa nytt busskort till mig och kicki. sen blir de att kolla runt efter någon bra tatuerare. jag skulle haft en tid idag men det blir inget av det idag.

får se till att de blir lite träning också, sen ska jag bara njuta av att jag är ledig! wiho!

puss

idol

Publicerat: 2010-09-27 | 20:09:37 i
nu sitter jag i soffan efter att ha varit ute i och joggat i området och sedan cyklat typ 20 minuter på motionscykeln :) känner mig riktigt duktig! måste verkligen ta och komma igång med detta nu. det är ju bra för mig.. måste tänka så!

vart en riktigt kort och skön dag på jobbet idag. jonas kom och hämtade mig imorse.. trött som vanligt var jag. blev en rätt lång kväll igår fast jag hade tänkt att lägga mig tidigt. men det var det värt. kicki och linn kom hem och även viktor kom hit så vi kollade lite på film och sen tog jag och jonas en lite kort promenad i mörktet innan vi satte oss i bilen.. gissa vem som körde? jo JAG! :D tredje gången jag kör nu och det är såååå galet kul och jag har äntligen lärt mig vad dragläge innebär, så att jag slipper kärringstoppen. vi körde runt lite bland husen och jag till och med blinkade vid svängar och växlade upp till trean :) jag är grym.. hehe

nu ska jag släppa datorn för ett tag och lägga fokus på älsklings programet! :)

kram!


old times i tvåan på gymnsasiet

Ute i regnet

Publicerat: 2010-09-27 | 19:19:35 i
Har satt på mig mina tights, gympaskor, benvärmare och luvtröja och är ute och går/joggar med musik i öronen :) nu är det fan dags för det! Bättre sent än aldrig eller hur? Hihi puss!

26 september 2010

Publicerat: 2010-09-26 | 05:45:16 i

"god morgon" :)

själv halvsover jag känns det som, är uppe såhär tidigt för att jag ska iväg och jobba. ALDRIG kul att vakna av att ha sovit i typ fem timmar och klockan står på kvart i fem..

längtar redan såå mycket tills klockan blir kvart över fem på dagen. efter jobbet ska jag sova =)

kram


saknar er

Publicerat: 2010-09-25 | 22:28:32 i

jag, tugba och martina

memories

Publicerat: 2010-09-25 | 22:19:34 i

så himla sugen på att använda min väska från peru som jag köpte i somras (bilden) den är så otroligt cool och häftig då den är riktigt typisk peruansk och faktiskt är handgjord.. vet bara inte när jag kan använda den då jag i princip jobbar hela veckan.. känns så ovärt. men någon dag ska jag faktiskt använda den :)

25 september 2010

Publicerat: 2010-09-25 | 22:15:53 i

hej bloggen!
jag är hemma igen, strandsatt i soffan och kollar på transformers med tjejerna. var en riktigt bra och skön dag på jobbet idag då jag och en kollega ansiktsmålade en massa små barn. alltid lika roligt! :)

och så ringde mamma mig, har inte pratat med henne på jätte länge! så skönt att prata med henne ibland. blir långa samtal om allt och ingenting. jag och min mamma är väldigt lika, båda är vi envisa, och vill köra sitt eget race på sitt eget sätt och det märks många gånger när vi pratar. ett exempel var när mamma hade köpt en ny data. som många vet är ju de flesta äldre människor inte så duktiga på tekniska saker och där inkluderad min mamma. hon sa att hon hade försökt att skriva ut ett par dokument men så kom det tydligen in ut någonting. när hon sätter på datorn nästa gång så kommer det tydligen ut en massa papper och så sa hon till mig i telefonen: "den bara spottade ut en massa papper! jag förstår ingenting! varför gör den så?" Då sa jag: "men mamma, om datorn segar sig så är det inte bra om du trycker på utskriftsknappen flera gånger på raken för då läggs det i kö för att sen skrivas ut. som att skrivaren har ett minne du vet". när jag hade förklarat hur hon kunde ta bort dokumenten som står i kö, sa hon bara: "nej jag tror inte att det är så." då lät jag väl typ såhär: "men mamma....suck!" haha envisa mammor är inte någonting att leka med ibland. någon som håller med kanske? :)

tog in motionscykeln idag också så att vi kommer igång med träningen ifall att vi någon gång kanske kommer känna att "nej, vi orkar inte gå ut och motionera.." ska bli skönt att skaffa träningskort sen.. :)

nu ska jag väl ta det lite lungt och sen gå och lägga mig. ska nämligen upp fem på morgonen då jag börjar jobba sju.. hörde jag ett suck? JA! men pengar blir det i alla fall.

godnatt


fredagkväll

Publicerat: 2010-09-25 | 22:00:56 i

hade en riktigt mysig fredagkväll igår. hade tänkt att dra med tjejerna och jonas och hans vänner på laserdoom igår men det blev lite förhinder så istället kom jag hem runt 6-7 tiden och spenderade kvällen med jonas. jag fick övningsköra lite med honom (gick sjukt bra, och det är så sjukt kul att köra bil! hihi), vi kollade på idol och åt lite gott. eller ja.. lite och lite. vi tryckte i oss en kladdkaka, min favorit choklad marabou passion och sen en massa cider och en bra film på det. och vet ni vad jag ÄNTLIGEN hittade? vaniljcola, som jag saknat så mycket. mums! 

sen runt 2-3 på natten kom kicki och linn hem efter att ha varit ute på krogen, tydligen fortfarande fulla hehe men jag sov som en stock då jag skulle upp och jobba dagen efter :) hade ni en bra fredagkväll?




härliga bilder från min studentskiva i våras, och temat var film ;)


Mina morgnar

Publicerat: 2010-09-24 | 10:13:19 i
Vet ni hur vackert det är här i Småland? Ni som varit här borde veta det, men för er som inte vart här nere borde åka hit! Jag har dom sagt flyttat ner hit med min bästa vän för att snart börja plugga här. Tänk er att åka över ölandsbron i princip varje dag, och se ner över Östersjön under en. Som idag, det är halvt dimmigt och väl åkandes över möts man av en riktigt vacker syn. Man ser Kalmarstad i dimma och en vacker soluppgång. Och människorna, alla är så otroligt underbara. De är faktiskt mer öppna, och mer hjälpsamma här än i Stockholm. Jag stormtrivs! :)

Idol

Publicerat: 2010-09-24 | 10:07:37 i
Ibland säger jag till mig själv att jag ska vara modig och söka in till idol men jag är alltid för feg i slutändan att göra det. Påstår inte att jag kommer att gå vidare men jag älskar att sjunga och skulle vilja göra det för att få lite feedback. Blir ju så sugen på att sjunga när man kollar just på idol! Älskar ni också idol lika mycket som jag? *fniss*

24 september 2010

Publicerat: 2010-09-24 | 10:03:54 i
Hej alla glada! Var det bara jag som hade svårt att komma upp nu imorse eller var de fler som typ fick dra sig upp ur sängen och nästan slå något i huvudet för att bara vakna till lite? Nu är jag i alla fall vaken, precis gått de 2,5 km från mig till busshållsplatsen. Längtar tills jag sitter där på jobbet med en stor latte och en frukostmacka i handen. Hemma runt 17 och Jonas kommer och hämtar mig, och kvällen kommer jag spendera med honom. Ha en bra dag! :)

23 september 2010

Publicerat: 2010-09-23 | 21:40:03 i

idag har varit en händelserik dag! jag, kicki och linn drog till maggan i nybro igår efter de slutat i skolan och dit kom suzz, anna och ida också :) vi hade supermysigt! det blev en riktig tjejkväll med idol, pizza, film, kärleksmeditation och sen en massa tjejsnack. när vi väl kom i säng så var klockan halv tre på natten haha!

idag så vaknade vi väl runt 11 och åt en stor god frukost allesammans och sen gjorde vi oss lite iordning och tog oss in till nybro eller ja deras lilla "stan". vi kollade lite på torget där det fanns en massa stånd. sen kom vi förbi ett stånd med en massa pumpor inför halloween och de var hur coola som helst i alla fall vissa av dem. sen så bara sådär sticker det till riktigt hårt på låret. oj vad det gjorde ont! det var inte någon humla eller geting utan det verkar ha varit ett kryp med någon tagg och gissa om jag blev rädd? vi tog oss till en toalett där vi kollade vad det kunde varit och oj det gjorde ont. det bästa vi kunde göra var att ta oss till vårdcentralen och satt där ett tag då det var ont om sköterskor. suck haha men det var ingen fara i alla fall med tanke på att vi bor i sverige och att det inte finns sådana farliga djur. TACK GODE GUD för jag hatar verkligen kryp för jag hatar att bli stucken. jag hatar bett eller utslag övet huvudtaget....

i alla fall, kicki stannade kvar hos maggan då de skulle på spinning ikväll men jag drog hem med linn med tanke på att de ringde mig imorse från jobbet och ville att jag skulle jobba imorn.

nu ska jag fortsätta kolla på lite tv och äta världens godaste choklad enligt mig.. marabou passion ;)

sov gott allihopa, det ska jag göra i alla fall :) kram på er


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!