fieesta on the beach

Publicerat: 2010-06-30 | 04:15:13 i
















tjohej! :)

kunde gatt illa..

Publicerat: 2010-06-30 | 04:06:09 i

idag var jag, sue och steffi i en liten stad utanfor cusco som heter molina for att kopa filmer och usb. nar vi hade gatt runt dar ett tag, trangts bland folk som skriker och hejar (VM vad annars haha ;) ) och slosat en massa pengar.. sa bestamde vi oss for att ta oss hem igen. vi vinkade in en taci till vagkanten och hoppade in. nar vi val akte sa borjade vi att plocka fram det vi hade for att kolla vad vi hade kopt for filmer och ngnstans dar mellan toystory3 och the ugly truth sa insag steffi att hon inte visste vart vi var.. gud vad nojiga vi blev! dar satt vi, tre unga tjejer ensamma i en taxi pavag mot ingenstans med en "galen" kille.. ja det trodde vi i alla fall.. nar vi val kande igen oss igen och insag att han faktiskt inte var en galning kom jag att tanka pa vad jag faktiskt hade for tankar da jag var som mest radd.. trodde jag skulle do, trodde detta skulle vara slutet for oss.. vi skulle kanske blivit tagna till ett bakstalle dar vi skulle bli nedslagna, ranade och valdtagna.. usch!

det ar nog det jobbigaste har borta.. det ar inte som hemma i sverige. som for ett par dagar da vi var i stn och gick forbi ett par killar och steffi sedan ropade: corre!! jag och sue fattade ingenting men vi sprang efter.. nar vi val var langt borta berattade hon att killarna hade varit med pa tv och att de var kanda ranare. :/

vilken tur nu i alla fall att vi kom hem sakert.. laskigt!



eventuellt sjalvforsvar? kanske :)


det borjar att narma sig

Publicerat: 2010-06-30 | 03:53:36 i
snart sa ar det hemresa pa gang! kommer tyvarr nog inte att kunna att blogga de har narmaste dagarna da vi imorn ska upp tidigt och folja med sues kusin till hennes skola for att se hur skolorna ser ut har borta. det ar tydligen valdigt strangt, alla har uniformer och maten far man betala for.. berattar mer sen om hur det gick :) efter det ar det bara att ta sig tillbaka till huset, packa det sista och sen far vi vidare till Lima igen :)

jag langtar verkligen tills vi ar framme i Lima da vi ska pa bio.. antligen! masteeee se Eclipse! tyvarr sa finns det ingen bio har ute i cusco sa det riktigt kliar i fingrarna eller nja hur man nu sager.. ni fattar.. :)

De senaste dagarna har vi umgatts med Stephanie (sues kusin), tatuerat oss, och fixat en massa annat och sedan shoppat, shoppat och ater shoppat! langtar tills jag kan lagga upp bilder pa allt jag inhandlat!

idag kopte jag bland annat ett usb for att kunna lagga over alla bilder och videoklipp innam vi aker tillbaka till sverige. jag har dessutom kopt ytterligare 13 filmer ;) hur fan ska jag fa med mig allt till sverige? det lar ju bli att man far betala overvikt om man har otur..

ha det bra sa lange :)

midsommar skoj

Publicerat: 2010-06-27 | 21:40:54 i
under midsommar var vi uppe i machu picchu och det hur varmt och underbart som helst! :) och vi var med om helt sjuka saker. haha när vi satt och kollade på utsikten så var det en liten gammal kvinna brevid oss och bara sådär pruttade hon.. vi försökte att hålla oss ifrån skratt men det gick bara inte.. den som skrattade mest var nog jag hahha stackars lilla sue satt närmast henne ;)

som ni kanske vet är det väääääldigt högt upp i bergen och minsta lilla kollande över kanten får en att bli helt snurrig i huvudet.. och allt är byggt som en labyrint.. jag fick hålla täten och se till så att vi gick rätt men klantade mig då och då när jag råkade att nästan få att ramla ner för stupet.. :O

vi satt även och åt, sittandes på ett par stenar och så kom en vakt och sa till oss.. det blev lite bråk kan man säga och man blev inte lite uttittad då alla turister hörde konversationen... ooops!

lääängtar nu hem! resan har varit toppen men tillslut kommer man till en punkt då man längtar hem igen!

kram på er sålänge <3

done

Publicerat: 2010-06-24 | 04:18:48 i
nu har vi ännu två saker vi kan stryka från vår lilla lista.. har tatuerat oss och efter ett antal timmar hos tandläkaren så har vi fixat tandblekningen också. blev riktigt nöjd kan jag säga er! de blev super vita haha

annars har vi varit på ett inca museum idag inne i centrala cusco ca 10-15 minuetr ifrån där vi bor.. vi åkte in runt 12 tiden efter både frukost och solande på deras altan, kändes iaf skönt att få sovmorgon och sova ut lite :) dagens outfit fick bli klänning och mina nya gladiatorskor och den nya väskan jag köpte på en marknad i förrigår bland bergen i en liten by som hette Pisaq.

på marknaden fick jag bland annat lära mig att pruta ner priset på lite saker jag ville köpa, hjälpt lite folk i nöd haha och lärt mig att promenader inte är min grej i alla fall inte uppe bland berg och massa trappor och där luften faktiskt inte är så syrerik haha.. :)

nej nu ska vi dra ut ha det så bra så hörs vi snart igen

KRAM och glad midsommar

glaaad

Publicerat: 2010-06-23 | 04:35:18 i
har varit jatte fint vader har i peru senaste dagarna och vi har hittat pa en massa saker varje dag! vi har tatuerat oss, och killarna vad as gulliga! annars har vi kollat pa en massa inka ruiner och sa vidare.. :)

imorn blir det solande, sovmorgon och tandblekning :)

kram pa er

i Cusco

Publicerat: 2010-06-20 | 04:38:01 i
vi kom fram valdigt tidigt imorse till cusco och det forsta vi mottes av var jatte hoga och fina berg och en riktigt starkt sol! visst var det lite kallare har borta an vad det var i chiclayo men det ar helt galet underbart att det ar sol i alla fall! :)

har inte sa mycket att saga idag forutom att jag mar jatte bra och jag verkligen langtar tills fiesta del sol och tills vi ska till machu pichu! wiiihooo!

kram

lalalla

Publicerat: 2010-06-18 | 21:33:26 i


snart sa, da kommer jag hem igen och da ska det bli en fortsatt sommar som jag sent kommer att glomma! :)

hej hopp!

Publicerat: 2010-06-18 | 21:32:03 i

klockan ar 2 pa dagen nu har i peru och vi sitter har pa ett internet cafe innan vi senare ikvall ska ta oss till flygplatsen for att aka till cusco! det kommer vara riktigt mycket festande dar borta da det ar Fiesta del sol dar borta under tiden vi ar dar :) ska bli galet kul! ska nog tanka att inte dricka for mycket dar borta och sarskillt inte dricka ngn tequila! usch.. drickan man koper har borta ar galet mycket starkare an dar hemma dar de spader ut pa krogen typ.. har nog lart mig efter den dar utekvallen senast har borta.. (a)

kommer vara en massa turister dar borta ocksa hihi! och langtar till de fina bergen och de galna utekvallarna med dans och traffa nya manniskor :)

nu ska vi snart logga ut och betala for halvtimmen som vi suttit har och fortsatta var vandring langs alla restauranger for att hitta ngt nytt och bra stalle att ata pa och sa ska vi val ta och fortsatta kolla pa filmerna vi kopt nu nar vi anda har tid hihi :)

ha det bra allihopa! :)


tillbaka i Lima

Publicerat: 2010-06-18 | 06:12:17 i
oj oj oj vad härligt jag och sue hade det i Chiclayo med vågorna, solen och havet! vi sprang runt på stranden på dagarna och sprang fram och tillbaka i vågorna! :) och aj vilken bränna jag har fått, sue likaså hihi :)
en dag var vi ovh letade efter glass, vi försökte förklara för invånarna att det var skopglass vi ville ha och inte sådan där strutglass som man köper i affären men de fattade inte det och gubben som gick runt och sålde på stranden var helt spårlöst fösvunnen. fan! så där gick vi runt barfota som små gatubarn med våra blöta shorts och tunikor med en massa killar visslandes efter oss.. haha måste sett rätt roligt. de måste ha tänkt att turisterna inte haft råd till att köpa skor..?

Igår kväll så träffade vi på ett par galet snygga killar som kom fram till oss och pratade som vi småföll för.. den ena var brun, riktigt exotisk och med gröna lysande ögon.. haha och de visade sig vara surfare!
jag och sue sprang hemåt och fräschade till oss och om vi inte hade åkt hem dagen efter hade vi tänkt att bokat surflektioner!

med oss hem har vi en massa smycken och två påsar snäckor som jag plockat på stranden.. de sue hade fått av mig hade hon, den jäveln, kastat tillbaka då jag inte sett.. :D

nej men nu är vi i alla fall tillbaka i Lima, Perus huvudstad efter en elva timmars bussresa. ja just det, skämde ut mig det gjorde jag också.. :)
vi satt på bussen och när en film var slut så var det dags för alla på bussen att spela bingo. sue var för upptagen i sin bok så jag var den som spelade.. i alla fall.. jag trodde att det gick riktigt bra för mig och kryssade glatt siffror efter siffror, och när jag såg att jag hade fått in en rad skrek jag BIIIIIINGGGOOOO! och sue och hennes föräldrar skriker i kör efter mig BIIINGO! och då kommer bussvärdinnan och säger grattis och sen så kollar sues pappa på min bricka och säger men Jaana ... du har inte bingo.. du måste fylla hela brickan.. och han kallar på bussvärdinna och säger att det har blivit fel. hon ropar ut i högtalarna att det hade blivit fel och hon försöker sedan sätta på bingo spelet igen för att fortsätta. haha jag kastade brickan på sue och gömde mig sen under min filt.... fan så går det när man inte förstår allt de säger på spanska... :)

nu ska vi fortsätta kolla på film :) kram på er så länge

puss till er

Publicerat: 2010-06-16 | 04:03:43 i
en lite hälsning till mina nära och kära där hemma! jag saknar er verkligen, man inser verkligen vad man har när man kommer ifrån det för en stund. jag hoppas att ni har det riktigt bra i sverige som jag har det här i peru så hörs vi i början av juli när jag kommer hem <3 kram på er allihopa

sooooola och baada i pina colada ... :)

Publicerat: 2010-06-16 | 03:54:25 i
har varit en galet varm dag! vi vaknade runt 10 på morgonen efter en faktiskt helt underbar natt.. sov som en gud jämfört med natten på bussen ner till chiclayo där vi är just nu. vi åt frukost som består vanligtvid här nere av frukt, frukt och åter frukt som exempelvis papaya och såklart färskt bröd och te :)

sen gav vi oss ut och solade och badade. det var riktigt stora vågor idag med och det var riktigt skönt! jag har redan fått en hel del färg haha! sen har vi gått runt i byn (som ligger en bit ifrån staden Chiclayo) och köpt glass, promenerat på stranden och tagit en massa bilder på oss, havet och en massa människor och fiskare.. haha

sen har vi ätit, ätit och ätit.. och det blev som vanligt peruansk mat.. det är sååå gott ska ni veta! :) och de har varit en riktig "släkträff" här också.. haha längtar tills jag kan lägga upp bilderna när vi kommer hem så ska ni få se :)

jag trivs riktigt bra här borta och jag har redan vuxit som person ska ni veta. man får en massa nya erfarenheter. dock saknar jag ibland sverige och den svenska sommaren men den väntar på mig tills jag kommer hem.. tills dess så ska jag riktigt njuta av SYDAMERIKA!

PUSS PÅ ER!

framme i Chiclayo

Publicerat: 2010-06-14 | 21:35:48 i

har i Peru ar klockan nu halv tre pa dagen och vi har precis atit ute samtidigt som det spelades en massa merengue musik och solen gassade. vi kom fram imorse hit till Chiclayo, som ligger i norra Peru.. det tog oss elva timmar att aka med buss hit sa skapligt troett ar man.

Har redan under en vecka har nere hunnit blivit konstig i magen pga maten och var ritkigt bakis igar och fick inte nagon somn igar pa bussen :/ jag fick inte behalla ngt jag aetit sa jag var utan mat i over 24 timmar..
Nu ar det mycket battre.. min mage ar fortfarande inte riktigt van vid mat, men det gar framot :) annars ar allt super duper bra!

nyss nar vi skulle genom en marknad sa sag vi sant man faktiskt inte ser hemma i sverige. De saljer kott direkt pa disken och flugor svarmar runt de, fisk ligger oppet och det luktar mat overallt. Har i Chiclayo ar det mycket varmare, och husen ar inte alls som i Sverige. inget ar sig likt faktiskt! men vilken erfarenhet :)

kram pa er


aldrig mer tequila!

Publicerat: 2010-06-14 | 21:29:16 i

I loerdags sa drog jag och sue ut med hennes kusin Sandro, hans tjej Gianella, och deras tva kompisar.. de hamtade upp oss sadar vid tio tiden och sa akte vi till en av Limas finaste krogar :) vi borjade att bestalla in drinkar och sa vidare och det var jatte trevligt. det var jatte trevliga manniskor som vi umgicks med och traffade!
Daerefter sa akte vi till universitetsfesten som var i ett stort strand hus precis vid havet och stranden! hur fint som helst.. och det var huuur mycket folk som helst. sa dar var vi, pa en av Limas finaste fester, dansandes till latinamerikansk musik och dansade en massa salsa :)

tyvarr sa blev det lite mycket tequila shots under kvallen sa det var bara att ga till sangs direkt nar vi senare kom hem igen. och jag kan inte precis saga att jag maedde bra dagen efter, men man far val skylla sig sjaelv. :)


tjolahoppsan!

Publicerat: 2010-06-11 | 20:10:32 i
har ar det bra i Peru! hoppas ni har det bra darborta i Sverige! :) maste bara beratta att Peru ligger ca 8 timmar efter Sveriges tidrakning sa det ar darfor jag kan vara inne nar det ar natt i Sverige haha.. nu vet ni det sa att ni inte tror att jag ar helt sjuk i huvudet :)

Igar akte vi runt i Lima, Perus huvudstad. Vi tog en massa foton och akte till och med med hast och vagn :) vi gick runt pa ett stort kopcenter och jag fick med mig en hel del nya filmer! (herregud min resvaska kommer vara full utav dem nar jag ska hem igen.) jag fick ocksa med mig ralph lauren parfymen hem. kande att det skulle vara kul att inforskaffa en ny till min lilla samling :) vi har bestallt resa till Chiclayo och kommer att aka dit med buss pa sondag :) kommer bli valdigt jobbigt da resan dit MED BUSS tar 11 timmar.. tur att jag har mina filmer haha!

snart borjar lordagen att narma sig.. och vi ska ut pa en studentfest. det ska tydligen komma hur mycket folk dit som helst! najs sager jag bara! :)

skriver mer sa fort jag har tid, for det ar hur underbart som helst har borta! :) kram pa er!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!